architekturális vetítés

Amikor sötét, csillagpöttyös takaróba burkolódzik az égbolt, akkor kel életre a Püspöki Palota díszudvarának belső homlokzata. Tematikus épületfestéseink képei – kiegészülve a kivilágított vár aranyló látképével – valóban lélegzetelállító látványt nyújtanak.

A klasszikus fényfestészeti alkotás helyett itt szó szerint acrhitekturális vetítés (vagy video mapping) révén elevenednek meg a „Mennyei ügyek”. A rendelkezésre álló hatalmas felületen ötvözve jelenik meg a két technika: az állóképes fényfestés és a mozgóképes, az adott épületre precízen rátervezett, architekturális vetítés nagy teljesítményű vetítőgépek segítségével. Ennek a speciális panorámának szerves részét képezi a palota architektúrája, mely egy új, direkt erre a helyszínre készült művészi koncepció szerint lett újraértelmezve.

Megmozdulnak a falak, lélegzetelállító perspektívát kap az építéstörténet, megelevenedik Szent Márton és Padányi Biró Márton püspök története, sőt, még a Plébániatemplom freskói is életre kelnek.

Tematikus kisfilmjeink architektúrális vetítése megrendelhető akár önálló programelemként is, de kiválóan ötvözhető különböző rendezvényekkel, mint pl. borkóstolóval vagy koncertprogramokkal. Érdeklődjenek elérhetőségeinken!